EXTERNE

Gentiloni: Discutăm cu mai multe state pentru a crește importurile de energie, ca să reducem dependența de gazul rusesc

Europa vrea să reducă până la sfârșitul anului cu două treimi importurile de gaz din Rusia și să găsească surse alternative de energie, a spus comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, aflat în vizită la București.

„Rușii ne asigură 50% din importurile de gaze. Vrem să reducem cu două treimi importurile de gaz rusesc până la sfârșitul anului, în condițiile în care prețurile vor rămâne ridicate. Companiile și consumatorii casnici simt presiunea creșterii prețurilor, dar au fost impuse excluderi de la taxe”, a spus Gentiloni.

„Vrem să asigurăm securitatea aprovizionării și să facem rezerve pentru iarna viitoare și să diversificăm aprovizionarea cu gaze. Discutăm cu mai multe state pentru a crește importurile de energie ca să încercăm să găsim alternative la gazul rusesc pe termen scurt”, a adăugat el.

„Cea mai bună cale pentru a ne îndeplini obiectivele pe termen lung în domeniul energiei este să ne diversificăm resursele și să încheiem dependența de gazul rusesc”, a explicat comisarul european.

„Vrem să reducem cu 25% emisiile de carbon până în 2030. Având în vedere situația actuală, avem nevoie să facem mai mult și trebuie să facem acest lucru mai repede. Dacă vom avea succes, ne vom reduce dependența, vom ține sub control prețurile, vom avea surse alternative de energie”, a mai spus el.

Editor : M.B.

 » Vezi tot articolul

Related Articles

Back to top button