ANALIZE

Bulai și Vișan, scandal la Realitatea Plus! „Statuie ambulantă!” / „Fac tot ce îmi spui dacă îl suni pe Băsescu!”

A fost scandal la Realitatea Plus, marți seară! Gelu Vișan și Iulian Bulai s-au contrat în direct.

„Dan Puric, spre deosebire de cei la USR, este trezitor de conștiință. Voi, cei de la USR, sunteți ucigași de conștiință. Dan Puric este trezitor de suflet românesc”, a zis Gelu Vișan. Apoi, politicianul i-a recomandat, lui Iulian Bulai, să citească mai multe cărți, printre care „Suflet românesc”, de Dan Puric și „KGB-ul la putere. Sistemul Putin”, de Thierry Wolton. De asemenea, Gelu Vișan a spus că Iulian Bulai trebuie să-i ceară scuze lui Dan Puric.

Schimbul de replici vine în contextul în care preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, a calificat, luni, drept „penibil” anunţul privind declanşarea unei anchete interne la Teatrul Naţional din Bucureşti, deoarece directorul interimar şi un membru din Consiliul director erau în sală atunci când „materiale pro-Rusia şi pro-Putin” erau distribuite celor care asistau la „intervenţia” actorului Dan Puric.

În replică, Iulian Bulai a spus că Gelu Vișan ar trebui să-i dea un telefon lui Traian Băsescu, politicianul „în umbra căruia a crescut”.

„Fac tot ce mi-a spus Gelu Vișan dacă el astăzi îi dă un telefon lui Traian Băsescu, în umbra căruia a crescut și l-a făcut om mare politic vorbind… Să-i spună că-i pare rău că a crezut în el…”, a zis Iulian Bulai.

Gelu Vișan l-a întrerupt, astfel încât parlamentarul USR nu și-a putut duce fraza până la capăt și i-a spus: „Să-i dau un telefon lui Traian Băsescu care m-a crescut pe mine?! Păi eu am fost deputat de Dolj. Nu ți-e rușine? Obraznic ce ești! Nu ți-e rușine, statuie ambulantă, care umbli pe stradă? Îmi spui că m-a făcut Traian Băsescu mare pe mine…”.

Apoi, invitații au început să vorbească unii peste alții, astfel încât dialogul a devenit inteligibil. 

Jurnalista Alexandra Păcuraru a spus: „Nu e nicio rușine să fii statuie! E o muncă cinstită!”

În urmă cu vreo 13 ani, Iulian Bulai, deputat al Uniunii Salvați România, făcea pe statuia vie în orașul Oslo. Pe siteul Aftenposten, cel mai mare cotidian norvegian, este arhivat un material de acum mai bine de un deceniu, în care reputatul USR-ist Iulian Bulai e surprins în plină acțiune culturală de imitat statui, Henrik Ibsen, în cazul său.

VEZI ȘI: Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, a calificat, luni, drept „penibil” anunţul privind declanşarea unei anchete interne la Teatrul Naţional din Bucureşti, deoarece directorul interimar şi un membru din Consiliul director erau în sală atunci când „materiale pro-Rusia şi pro-Putin” erau distribuite celor care asistau la „intervenţia” actorului Dan Puric.

„Este o reacţie halucinantă, incredibilă, neserioasă şi care este contrazisă de dovezi şi anume fotografii cu domnul Mircea Rusu în sală şi materialul de propagandă distribuit şi citit de către spectatori. (…) O instituţie a statului român a pus la dispoziţie propagandei pro-Putin, pro-Kremlin infrastructura necesară, cu tot ce implică acest lucru”,

 » Vezi tot articolul

Related Articles

Back to top button