ANCHETE

Duduia Nuți, bocitoarea lui Băsescu – 60m.ro

Într-o țară normală, un personaj ca Elena Udrea era de mult la Târgșor și emitea păreri cel mult la gazeta de perete a închisorii. Dar, cum România numai țară normală nu e, ci cu totul anormală, ba chiar paranormală, având în vedere cum dispar miliardele de euro fără urmă și se duc în statul paralel, Elena Udrea emite opinii la presă și, culmea, presa i le și publică. Mai deunăzi, fosta ministresă pedelistă a început să-l plângă cu șapte rânduri de lacrimi pe fostul ei ocrotitor și mentor, Traian Băsescu, declarat definitiv colaborator al Securității comuniste.

„Statul ăsta îşi permite riscul să lase un fost preşedinte fără pază, fără protecţie, şi nu orice preşedinte, nu unul care a mâncat seminţe la Cotroceni, ci un fost preşedinte care a discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu. Problema este că Traian Băsescu este o instituţie, a unui fost preşedinte”, a declarat, ofuscată, fosta Primă Doamnă a lui Cocoș. Păi ce să facem, doamna Udrea, dacă așa zice legea? Vorbiți cu foștii colegi din PDL, ajunși acum la PNL, vorbiți cu pretenarii din PSD, că ei sunt împreună la butoane acum, să schimbe legea, că e nedreaptă: cum adică, să-l lase pe ilustrul turnător Petrov fără vilă de protocol și fără pază, după ce-a băut whiskey la Cotroceni cu Joe Biden? În rest, aveți dreptate: Traian Băsescu este o instituție – nu neapărat a unui fost președinte, ci a corupției generalizate, care de trei decenii a cuprins ca o molimă statul român. Într-adevăr, nu se poate să lăsăm instituția corupției fără pază, dar paza asta ar trebui să nu fie formată din ofițeri de la SPP, ci de gardieni de la Rahova!

Citește și: Traian Băsescu, zis Petrov, a colaborat cu Securitatea – decizie definitivă

Și, fiindcă Udrea nu spune nimic fără tâlc, ea a ținut să precizeze: „Deci, mulţi dintre cei care conduc astăzi statul român cred că ar trebui să se gândească de două ori, când iau astfel de măsuri, pentru că roata se învârte.” Ați înțeles, ideea, da? Conducătorii vremelnici ai statului n-ar trebui să fie atât de scrofuloși la datorie cu Băsescu, fiindcă lumea e mică, DNA-ul e mare și nu se știe cum le vine și lor rândul să rămână fără vilă de protocol și badigarzi la poartă. Nu de alta, dar și despre Iohannis s-a tot vorbit prin târg că se pupa pe gingii cu Securitatea și mai știi de unde apare vreun dosărel? Dar nu acum, evident, că doar și Băsescu a condus țara zece ani și nu i-a scos nimeni dosarul la vedere, ci după ce-și termină primul schior al țării mandatul și nu mai are sistemul securist niciun interes să-l protejeze.

„Cred, a continuat Udrea, că este o problemă a statului în momentul ăsta, pentru că Traian Băsescu nu este el, cetăţeanul. Cetăţeanul poate să meargă cu taxiul, nu a fost niciodată un politician arogant, nu a fost niciodată un politician care să, nu ştiu, să îi placă să afişeze lux, el poate să meargă şi cu tramvaiul, şi cu autobuzul.” A, da, sigur că poate să meargă Traian Băsescu cu tramvaiul și cu autobuzul, nu e nicio problemă. Problema este că la câți pensionari a nenorocit Băsescu în mandatul lui și la câți pensionari circulă cu tramvaiul și cu autobuzul, n-aș băga mâna-n foc că fostul președinte ar ajunge nelinșat la prima stație!

Dar stați, că încă n-ați aflat tot, fiindcă duamna Udrea era nevorbită rău și a ținut să-și verse amarul până la capăt: „Nu ştiu, mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă, din greşeală, salvarea care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova? Ce s-ar fi întâmplat în cazul ăsta, neavând pază, neavând nimic?” Ei, da, asta chiar este o problemă la care nu s-a gândit nimeni. Nu vă dați seama? Dacă șofer pe salvare era un kaghebist de-ai lui Putin și, în loc să-l ducă la spital la Bruxelles pe Băsescu, căruia i-a venit rău de la lingurică, de necaz c-a fost declarat turnător, îl răpea și îl căra hee-hee… taman la Moscova? Vă imaginați ce s-ar fi întâmplat într-o asemenea situație? Probabil că ajungea Băsescu la Kremlin, cerea niște votcă să se dreagă după drum, îi băga pe alde Putin, Șoigu, Lavrov și restul bețivanilor mujici sub masă și se făcea pace în Ucraina. Băi, ce-am ratat!

Citește și:

Securistul Băsescu se duce la CEDO: Pierde toate beneficiile ca fost șef de stat

Traian Băsescu a fost declarat colaborator al Securităţii Comuniste

În dosarul Elenei Udrea și al Ioanei Băsescu, Traian Băsescu a fost beneficiarul real al infracțiunilor

Băsescu a turnat, dar a și băut (banii noștri)

Related Articles

Back to top button