INVESTITII

Ministrul Agriculturii: Am luat toate măsurile pentru a asigura fermierilor care se afla în zonele viabile de irigat accesul la apă, mai devreme / Infrastructura de îmbunătăţiri funciare este pregătită pentru funcţionare

Scris de News.ro | astăzi, 09:19

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a transmis, miercuri, că a luat toate măsurile pentru a asigura fermierilor care se află în zonele viabile pentru irigal accesul la apă, mai devreme. Ministrul arată că infrastructura de îmbunătăţiri funciare este pregătită pentru funcţionare şi poate asigura un nivel optim al apei pentru o suprafaţă potenţial irigabilă de 1.289.381 ha.

”Am luat toate măsurile pentru a asigura fermierilor care se afla în zonele viabile de irigat accesul la apă mai devreme faţă de alţi ani, având în vedere că peste iarnă ne-am confruntat cu lipsa precipitaţiilor. Încă din 19 martie am pornit sistemele şi am umplut canalele cu apă în Timiş, iar această acţiune continuă în toate zonele ţării în care fermierii au solicitat furnizarea apei pentru irigaţii”, a scris ministrul Agriculturii.

Adrian Chesnoiu spune că, la această dată, infrastructura de îmbunătăţiri funciare este pregătită pentru funcţionare şi poate asigura un nivel optim al apei pentru o suprafaţă potenţial irigabilă de 1.289.381 ha.

”Continuăm măsurile de sprijin prin asigurarea gratuită a apei pompate pe infrastructura principală de irigaţii şi suportarea a până la 50% din costurile facturilor la energie electrică folosită pentru instalaţiile şi echipamentele deţinute de fermieri. De asemenea, continuă şi lucrările de modernizare a infrastructurii de irigaţii, pentru că urmărim să creştem suprafaţa viabilă pentru irigat la două milioane de hectare”, mai afirmă ministrul.

Potrivit acestuia,, datele obţinute din teritoriu arată că la această dată situaţia răsăririlor este bună în majoritatea bazinelor cerealiere”.

”Monitorizăm în permanenţă situaţia culturilor şi suntem pregătiţi să intervenim dacă situaţia o va impune”, mai spune Chesnoiu.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Vezi tot articolul

Related Articles

Back to top button