ANCHETE

„Justiția” lui Ciucă: hoții să fie judecați de hoți – 60m.ro

După ce a furat laurii gloriei militare, inventându-și, prin diverși trepăduși din presă, bătălii care n-au existat, Ciucă s-a pus pe furat și doctorate. Individul care, cu ani în urmă, se jura să-i sară lui nasturii de la veston dacă va renunța vreodată la haina militară ca să intre în politică nu doar că a intrat în politică, dar a și început, iată, să facă politică în cel mai ticălos stil. Și, dacă tot a devenit politician, ce s-o fi gândit: ce fel de politician ești în România dacă nu-ți ciordești și un doctorat?

Așa că generalul de carton și-a pus alți negrișori din subordine să-i înjghebeze, de ici, de colo, un doctorat și s-a proclamat doctor în științe militare. Din păcate pentru el, cunoscuta profesoară universitară și jurnalistă Emilia Șercan, o femeie care a dovedit până acum că are mai multe cojones decât toate miile de generali de operetă ai armatei române, l-a demascat imediat ca impostor. Ea a dovedit că 42 de pagini din cele 138 ale tezei de doctorat a lui Ciucă sunt furate cu nerușinare de la alți autori. Practic, Ciucă a luat foi de pe unde a găsit, le-a pus într-un teanc, a scris pe ele „teză de doctorat” și pe mizeria asta a primit titlul de doctor și, odată cu el, o grămadă de bani nemeritați.

Un elev care este prins copiind primește din start nota 1, eventual și o urecheală zdravănă și e trimis să vină și cu tac-so tuns la școală. Ciucă, în schimb, dat în gât ca hoț de doctorate și plagiator nerușinat, a fost numit ditamai premierul de președintele Mălai-Mare de la Cotroceni. Curat „Românie educată”, coane Iohănnică! Dar că (Mă)Ciucă a furat nu e nimic, în comparație cu felul cum a reacționat când a fost prins furând. Într-o tentativă de a amâna analiza lucrării sale de doctorat, premierul Nicolae Ciucă a formulat în fața unei instanțe de judecată, prin intermediul unei case de avocatură, o teorie conform căreia Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) este investit „nelegal” să îi verifice teza și că sesizările primite de această instituție „sunt grav viciate şi nu respectă cerințele legale”. Vă dați seama? Nici măcar lui „dottore Ponta”, care era tot prim-ministru când a fost prins cu smântâna plagiatului în mustăți, nu i-a trecut prin minte să conteste însăși instanța supremă în materie de plagiate din România, cum a făcut-o acum Ciucă. Ponta și-a pus grăjdanii lui pe acolo, să-l scoată nevinovat, dar n-a îndrăznit să atace legalitatea instituției în sine!

Citește și: Guvernul Ciucă: pentru corporațiile occidentale mumă, pentru români mui… ciumă!

Pe când Ciucă, obișnuit să ordone, își imaginează că și instituțiile civile sunt tot ca-n armată: se înființează sau se desființează după cum i se scoală ăluia mai mare-n grad. Și, cum momentan el e cel mai mare-n grad și-n foncție în toată România, acest lacheu al lui Iohannis s-a gândit că n-ar fi rău să fie judecat de altcineva, decât de CNATDCU. El și-ar dori, probabil, ca teza de doctorat să-i fie „analizată” de Comisia de Etică de la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, instituția de învățământ superior unde a și obținut, de altfel, doctoratul ciordit, în 2003. Se cunoaște că această Comisie a mușamalizat, în trecut, două plagiate grosolane din doctoratele unor persoane publice, care ulterior au fost lăsate fără titlul de doctor de către CNATDCU. În plus, șapte dintre cei nouă membri ai Comisiei sunt militari, foști subordonați ai generalului în rezervă Ciucă pe vremea când acesta era ministru al Apărării Naționale, așa că vă dați singuri seama că n-ar îndrăzni niciunul să susțină că „don general” care le-a fost comandant este, de fapt, un hoț ordinar.

Dar nu mă îngrijorează atât că generalul Ciucă vrea să rămână și premier, și să-și păstreze și doctoratul furat, ci că și-ar dori, probabil, ca în România hoții să nu mai fie judecați de judecătorii calificați pentru asta, ci tot de alți hoți. Atitudinea lui față de CNATDCU e ca a unui hoț care, prins cu mâna-n portofelul altuia, zbiară că nu trebuie să fie judecat de tribunal, ci de un stabor care-i ocrotește pe hoți, unde, firește, va fi găsit nevinovat. Și este evident că tare ar mai vrea domnul făcut general la apelul bocancilor ca nimeni din presă sau din alt domeniu să nu mai comenteze hoțiile celor aflați la putere. El tocmai asta urmărește, prin noile legi ale siguranței naționale, care ne vor fi agățate cât de curând de gât, ca un jug al sclaviei. Nu am nicio îndoială că generalul ciorditor de doctorate Ciucă va fi desemnat urmaș al lui Iohannis și, cu nițel ajutor din partea sistemului securist din care face parte, va ajunge la Cotroceni peste doi ani. Dar tare mă tem că, odată instalat președinte, acest general larg cât o putină se va dovedi mai tiran și decât Putin!

Citește și:

Guvernul Ciucă ne bagă în starea de CRIZĂ

Premierul Ciucă, o Viorica Dăncilă în pantaloni: A oferit presei un clip fără sonor de la întâlnirea cu ministrul de Externe din Israel

Domnule Nicolae Ciucă, plagiatul este furt. Suntem conduși de un hoț

Related Articles

Back to top button