EXTERNE

Kadîrov îl contrazice direct pe negociatorul-șef rus: „Nu facem nicio concesie în Ucraina. Medinski a greșit, s-a exprimat incorect”

Ramzan Kadîrov, liderul cecen din Rusia, spune că Moscova nu va face nicio concesie în războiul din Ucraina, contrazicându-l pe negociatorul-șef rus care spusese, anterior, că armata rusă va începe dezescaladarea conflictului, reducând atacurile în zonele Kiev și Cernihiv.

„Nu vom face nicio concesie. Medinski a făcut o greșeală, s-a exprimat incorect. Dacă credeți că Putin va renunța la ce a început așa cum ni s-a prezentat, acest lucru nu e adevărat”, a spus Kadîrov, citat de Reuters.

Kadîrov, care a ajuns la putere în Cecenia după două războaie brutale declanșate după prăbușirea Uniunii Sovietice, se descrie pe sine drept „infanteristul lui Putin”. De-a lungul anilor, Moscova a investit sume uriașe de bani pentru reconstruirea regiunii lui Kadîrov.

Deși este unul dintre cei mai influenți lideri regionali din Rusia, afirmațiile sale, în contradicție directă cu cele ale negociatorului șef sunt neobișnuite, mai ales pe tema extrem de sensibilă a invaziei rusești din Ucraina.

Editor : Adrian Dumitru

 » Vezi tot articolul

Related Articles

Back to top button