ANCHETE

Președintele vrea să-și ia alt preș: Cîțu i-a rămas prea mic – 60m.ro

Ales președinte al PNL după ce Iohannis s-a arătat nemulțumit că guvernul Orban nu prea mai era „guvernul meu”, Florin Cîțu a fost cel mai ascultător preș din câte au existat vreodată: moale, confortabil, nu strângea praf, ținea vara răcoare și iarna cald. Dar, ce să vezi, de când cu ultimele evenimente mondiale, Iohannis a început să se umfle în pene, să trăiască pe picior tot mai mare, așa că nu-i de mirare că preșul i-a rămas mic. Iar voi, când vă rămâne un lucru mic, cum procedați? Nu îl aruncați la gunoi și vă luați altul? Ei, uite așa a procedat și Iohannis: fiindcă i-a rămas Cîțu mic, vrea să-și ia alt preș la PNL.

Evident, Malacul de Sibiu nu a spus asta în gura mare, în schimb trepădușii liberali au înțeles dorința nerostită a lui Iohannis și s-au grăbit să-i facă pe plac. Deja peste 40 de lideri de organizații județene PNL au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șeia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă. Fiindcă, vorba aia, la ce volum are generalul la burtică, Iohannis va avea suficient loc să-și șteargă picioarele, chiar dacă încalță și apreschiurile! Oficial, motivul invocat de liberali ar fi că Florin Cîțu tensionează relațiile din coaliție cu PSD și are o imagine slabă, care trage partidul în jos în sondaje.

Debarcarea lui Cîțu va fi, prin urmare, o simplă formalitate. Consumatorul de spirtoase nu a apucat să-și creeze în interiorul PNL un grup de fideli gata să-și jertfească și ultima sinecură și ultimul leuț din diurnă pentru „premierul-zombie”. Toți cei care l-au votat pe Cîțu președinte la congresul din toamnă au fost doar niște yesmen-i, niște lingăi care, la o adică, ar fi votat și un macac la costum sau un pelican cu papion dacă așa le-ar fi poruncit Plăvannis. Acum, potrivit statutului PNL, este nevoie ca majoritatea oganizațiilor județene să ceară convocarea Biroului Politic Național care la rândul său să decidă pentru organizarea unui Congres Național Extraordinar.

Citește și: Ciucă îl amenință pe Cîțu: Nu porni un război, pentru că la război mă pricep!

Iar dacă Florin Cîțu va refuza să demisioneze, Biroul Politic Național va fi convocat pentru duminică, 3 aprilie. Gurile rele zic că primul-drojdier al Partidului e conștient că va fi aruncat de Iohannis la ghena istoriei și de aceea va cere în schimbul demisiei garanția că va rămâne șef la Senat, până se va găsi la Banca Națională sau la vreo altă instituție un scaun suficient de baban în care să-și instaleze popoul nărăvit la trai bun. Dar cert este că fostul „premier-wow” nu va mai juca niciun rol în politica mare și se va trezi din acest vis frumos, în care guverna România, ca dintr-o beție americană, fără zeama de varză la el.

În locul lui Cîțu președinte la PNL va veni, cum spuneam, Ciucă. Amorf ca apa chioară, care ia forma oricărui vas unde este pusă, generalul de mucava este exact ce-și dorește Iohannis. Ca și împăratul Caligula, despre care s-a spus că „n-a existat vreodată un stăpân mai aspru și o slugă mai umilă”, la fel și Ciucă știe să se arate milităros și dur față de subalterni, dar glugă de coceni în fața jupânului de la Cotroceni. Cu Ciucă în frunte, PNL nu va avea victorii multe, cum zicea cunoscutul slogan comunist, în schimb va colabora perfect cu frățiorii pesediști, întru jumulirea fazanilor votanți suficient de tâmpi încât să pună botul la alianța PNL-PSD. Adevărul este că prea se înțelegeau bine cele două partide în împărțirea foncțiilor și amantelor, ca să le tot bage Cîțu bețe-n roate. Așa că de acum Iohannis poate sta liniștit: trei ani de zile n-o să-l mai bâzâie, ca o muscă enervantă, niciun cîț. Ciucă va executa orbește tot ce i se ordonă de la Cotroceni, urmând, probabil, ca în 2024, el să fie catindatul comun, pesedisto-penelist, la funcția supremă, în vreme ce Ciolacu, conform înțelegerii, va primi halca guvernării. Ăsta-i blestemul lui Ceaușescu, fraților: după ce am avut ieri un președinte turnător, pe Băsescu, să avem azi unul ciorditor (de case), iar mâine altul, plagiator!

Citește și:

OK. Organizațiile județene cer mazilirea lui Florin Cîțu. Plagiatorul Ciucă gata de prezidențiale

Klaus Iohannis e mulțumit de guvernarea PSD/PNL

Related Articles

Back to top button