ANALIZE

Acţiunile marilor companii europene au înregistrat primul declin trimestrial din ultimii doi ani, din cauza incertitudinilor geopolitice şi economice

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de joi în scădere şi au înregistrat primul declin trimestrial din ultimii doi ani, din cauza incertitudinilor geopolitice şi economice, după invazia Rusiei în Ucraina, transmite CNBC.

Astfel, indicele paneuropean Stoxx 600 a închis joi în scădere cu 0,7%, dar a înregistrat un câştig de 0,8% pe ansamblul lunii martie.

Indicele european blue-chip a încheiat însă primul trimestru al anului 2022 cu un declin de 6,3%, aceasta fiind cea mai proastă evoluţie trimestrială din ultimii doi ani.

În ceea ce priveşte evoluţia individuală a acţiunilor, titlurile gigantului britanic de publicitate S4 Capital au scăzut cu peste 6% după ce compania a retras publicarea rezultatelor din cauza unei întârzieri a auditului.

În cadrul Stoxx 600, acţiunile companiei britanice de administrare a averilor Quilter au urcat cu 2,2%.

Incertitudinea geopolitică şi preocupările legate de ccelerarea inflaţiei au dominat atmosfera pieţei de capital în luna martie.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut joi cu 1,3%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,2%, iar FTSE 100 al bursei din Londra a coborât cu 0,8%.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Vezi tot articolul

Related Articles

Back to top button