ANALIZE

Cristian Secoşan, care a condus Siemens România, este noul director general al companiei de distribuţie Delgaz Grid

BUCURESTI | Scris de Alina Oprea | astăzi, 10:22

Cristian Secoşan a preluat, începând de vineri, rolul de director general al Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, şi pe cel de membru al boardului E.ON România.

”Cristian Secoşan a preluat, începând de astăzi, rolul de director general al Delgaz Grid şi pe cel de membru al boardului E.ON România. Cel care a ocupat până acum această poziţie, Ferenc Csulak, va continua să ofere suport din poziţia de director general adjunct al companiei. Totodată, el va rămâne şi în Boardul E.ON România, în calitate de director general adjunct, responsabil de aria de distribuţie, până la data de 30 iunie 2022”, a anunţat compania.

Cristian Secoşan (54 de ani) a fost, până în prezent, CEO al companiei Siemens România. De profesie inginer, absolvent al Universităţii Politehnica Timişoara, a acumulat în ultimii 30 de ani o bogată experienţă în domeniul energiei, al tehnologiei şi digitalizării, ocupând importante poziţii în conducerea unor mari companii precum OMV Petrom, ABB şi Alstom. Totodată, el a activat şi în structura de decizie a AHK România (Camera de Comerţ Româno-Germană) şi în cea a Consiliului Investitorilor Străini (FIC). De asemenea, Cristian Secoşan a mai lucrat în grupul E.ON în perioada 2007-2009, în calitate de director general al E.ON Moldova Furnizare.

„Delgaz Grid este singura companie integrată din domeniul distribuţiei de energie electrică şi gaze naturale, cu operaţiuni complexe şi diverse, iar în tot ceea ce ne propunem să facem suntem cu ochii spre viitor, unul în care reţelele noastre vor fi coloana vertebrală a tranziţiei energetice”, a spus Cristian Secoşan.

De la 1 aprilie 2022, Volker Raffel (CEO), Mirko Strube (CFO, Digitalizare/ IT, HR şi alte funcţii suport), Claudia Griech (Soluţii Clienţi) , Cristian Secoşan şi Ferenc Csulak (Distribuţie) vor forma Consiliul Director al E.ON România.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,3 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Vezi tot articolul

Related Articles

Back to top button