OPINII

AUR a organizat Marșul Unirii la Alba Iulia. Simion: 364 de zile protestăm împotriva corona, Iohannis și altor viruși. Azi e sărbătoare

Partidul AUR a organizat, miercuri, „Marșul Unirii”, la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naționale. Un alt grup, numit „Diaspora Europeană”, a participat, de asemenea, la marș, mergând înaintea AUR. Liderul George Simion a spus că peste 3000 de români au participat în total.

Ziua de 1 Decembrie a început la Alba Iulia cu „Marşul Unirii”, pe traseul Gara Alba Iulia – Esplanada Catedralei Încoronării.

De la ora 07:00, oamenii s-au adunat în zona Gării și au pornit pe un traseu de 6 kilometri pe mai multe străzi din oraș, având ca punct final strada Unirii din Cetatea Alba Carolina, scrie Alba24.

„Sunt peste 3000 de români din toate colțurile. Au venit toate filialele și împreună cu voi o să dăm start sărbătorii de 1 decembrie. Avem 364 de zile pentru proteste, să protestăm împotriva corona, Iohannis, împotriva altor viruși. Acum e Ziua Națională și e sărbătoare. Nu organizăm proteste, ci adevărate sărbători naționale”, a spus George Simion.

Conform Alba24, solicitarea pentru aprobarea evenimentului a fost făcută la Primăria Alba Iulia de deputatul AUR de Alba, Daniel Rusu, însă doar pentru 100 de persoane.

La manifestarea condusă de liderul AUR, George Simion, participanții scandau lozinci și cântau fragmente din cântece patriotice.

Primii care au plecat în marş au fost românii veniţi de peste graniţă. În număr de aproximativ o sută, aceştia purtau veste inscripţionate cu textul „Diaspora Europeană” şi fluturau steaguri tricolore. Ei au respectat măsurile sanitare, purtând mască de protecţie, transmite Agerpres.

Participanţii la celălalt marş, organizat de AUR, au respectat mai puţin măsurile de protecţie, doar pe alocuri fiind observat câte un participant cu mască. La acest al doilea marş au participat peste 2.000 de oameni veniţi din mai multe judeţe ale ţării, conform Agerpres. A fost prezent şi copreşedintele AUR Claudiu Târziu.

Manifestanţii au scandat lozinci unioniste, cum ar fi „Basarabia e România”, „Unire” şi „România n-a avut graniţă la Prut”. Participanţii aveau fulare tricolore şi steaguri tricolore. Printre ei s-a remarcat un grup de câteva zeci de persoane venite din Maramureş, îmbrăcate în costume populare tradiţionale zonei, care s-au încins într-un joc specific regiunii.

„Marşul Unirii” este un eveniment care are loc de câţiva ani de Ziua Naţională a României la Alba Iulia, organizatorul fiind în trecut Platforma Unionistă „Acţiunea 2012”.

Editor : A.C.

 » Vezi tot articolul

Related Articles

Back to top button