EXTERNE

Coșea, avertisment dur: Nu este cazul să liniștim populația, să le spunem că totul va fi bine. NU va fi așa. Intrăm într-o perioada foarte dificilă

Coșea, avertisment dur: Nu este cazul să liniștim populația, să le spunem că totul va fi bine. NU va fi așa. Intrăm într-o perioada foarte dificilă / Foto: Pixabay, de Frantisek Krejci

Mircea Coșea avertizează că România s-ar putea confrunta cu o criză economică profundă.

Economistul Mircea Coșea a vorbit despre criza economică din România, în contextul în care premierul Nicolae Ciucă a avertizat astăzi că trebuie să ne pregătim de o criză de durată din cauza războiului din Ucraina. Semnalele unei noi crize mondiale vin din partea multor lideri, după ce Statele Unite au înregistrat cea mai mare inflație din ultimii 40 de ani.

„Intrăm într-o perioada foarte dificilă”

„Da, domnul prim-ministru spune un lucru pe care îl așteptam și anume recunoașterea faptului că intrăm într-o perioada foarte dificilă. De mai multe ori am spus că nu este cazul să liniștim populația, să le spunem că nu sunt probleme, că totul va fi bine. Nu, nu va fi așa. Lumea intră într-o perioadă complicată, mai marii lumii, țările importante ale lumii, trec prin momente foarte dificile pe care nu le-au cunoscut de ani și ani de zile.

Aceste momente din aceste țări puternice nu pot să nu vină și în România într-o formă sau alta. Tot ceea ce importăm noi, materie primă, mâncare, tot ceea ce vedem pe mesele noastre în proporție de aproape 70% vine din exterior pentru că deocamdată nu putem să producem în România și atunci sigur că odată cu aceste produse importăm și inflația. Inflația va crește.

Mircea Coșea: Încep să fie probleme cu situația economică la granița noastră 

Sunt probleme care nu sunt rezolvate în legătură cu aprovizionarea cu energie a Europei. Deși s-au luat sancțiuni împotriva Rusiei continuă fluxul de gaz spre Europa, prețurile cresc, încep să fie probleme la granița noastră cu situația economică extrem de grea a Republicii Moldova. Deci toate lucrurile astea trebuie să fie luate în calcul și trebuie să privim măsurile pe care Guvernul le ia ca fiind tardive și ineficiente. Deocamdată avem o singură măsură pe care o discutăm și anume acest program anti-criză de ajutorare, așa spun eu, nu de salvare, a unei populații foarte-foarte sărace. Nu de salvare din sărăcie, ci doar de ajutorare pe parcursul următoarelor luni.”, a declarat Mircea Coșea la Realitatea Plus.

  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

 » Vezi tot articolul

Related Articles

Back to top button