Enel X România instalează peste 2.000 de panouri fotovoltaice pentru retailerul Selgros
Enel X România anunţă punerea în funcţiune a două sisteme de peste 2.000 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate totală instalată de peste 900 kWp, pentru două magazine Selgros din judeţele Mureş şi Timiş.
Potrivit unui comunicat de presă al companiei, sistemul fotovoltaic din Ernei, judeţul Mureş, este instalat pe acoperişul clădirii şi include o mie de panouri fotovoltaice ce vor asigura o producţia anuală medie de peste 470 MWh şi economii în factura de electricitate ce depăşesc 38.000 de euro/an. În plus, proiectul va contribui la reducerea cu peste o sută de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.
De asemenea, în Timişoara, judeţul Timiş, Enel X România instalează pe acoperişul clădirii Selgros un număr de 1.014 panouri fotovoltaice, cu o producţie anuală medie de circa 500 MWh. Totodată, proiectul contribuie la reducerea cu mai mult de o sută de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.
În prezent, Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale şi clădiri de birouri.
Aproximativ 40.000 de panouri fotovoltaice au fost montate
În total, au fost montate aproximativ 40.000 de panouri fotovoltaice, ce contribuie la reducerea cu aproximativ 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.
Instalarea acestor surse de producţie de energie a dus la economii de peste un milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului şi distribuţiei energiei electrice, precum şi a contribuţiilor pentru certificatele verzi şi cogenerare. Enel X România face parte din Enel X Global Retail, linia de afaceri globală a Enel şi lider în sectorul soluţiilor energetice avansate.
Citește și – Enel Green Power și Sapio semnează un acord pentru furnizarea de hidrogen verde produs de NextHy în Sicilia
Hidrogenul va fi produs la fabrica din Sicilia, un hub inovator care pune în prim plan tehnologia drept motor al tranziției energetice.
Furnizarea de hidrogen verde produs prin utilizarea energiei regenerabile de la parcul eolian Carlentini, din estul Siciliei, stă la baza acordului dintre Enel Green Power și Sapio. Acordul prevede vânzarea hidrogenului verde către Sapio, acesta fiind produs, stocat și pus la dispoziție începând cu 2023 în unitățile de producție din Carlentini si Sortino, acolo unde își are sediul și NextHy, laboratorul viitorului, aparținând Enel Green Power.
„În contextul în care electrificarea nu este ușor de realizat, hidrogenul verde este soluția cheie pentru decarbonizare, deoarece nu produce emisii și oferă perspective promițătoare de dezvoltare”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power. „Din acest motiv suntem încântați de acordul cu Sapio. Este un acord care privește spre viitor, combinând inovarea tehnologică și producția sustenabilă”.
„Sapio se angajează ferm să contribuie la realizarea de către UE a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU”, a declarat Alberto Dossi, președintele Grupului Sapio, „Prin acest proiect facem un pas ferm către dezvoltarea sustenabilă în țara noastră. Acordul cu EGP ne oferă,