ANALIZE

Justiţia franceză emite un mandat internaţional de arestare pe numele lui Carlos Ghosn, pe care-l acuză de abuz de bunuri sociale şi spălare de bani

nanterre, franţa | Scris de Valentin Vidu | astăzi, 08:55

Justiţia franceză a emis un mandat internaţional de arest pe numele lui Carlos Ghosn, fostul director al alianţei Renault Nissan (RNBV), în cadrul unei anchete instruite la Nanterre (Hauts-de-Seine), cu privire la abuz de bunuri sociale şi spălare de bani, declară vineri Parchetul din Nanterre, contactat de AFP.

Francezo-libanezo-brazilianul Carlos Ghosn, care urmează să fie judecat la Tokyo cu privire la fraude financiare, locuieşte la Beirut, în Liban, după ce a reuşit să fugă din Japonia la sfârşitul lui 2019.

Anchetatorii francezi de la Nanterre vizează plăţi în valoare de aproape 15 milioane de euro – considerate suspecte – între RNBV şi distribuitorul constructorului francez de automobile în Oman Suhail Bahwan Automobiles (SBA).

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Vezi tot articolul

Related Articles

Back to top button