ANALIZE

Ratele Bancare aproape s-au dublat, ROBOR a trecut pragul de 5%

Ratele Bancare aproape s-au dublat, ROBOR a trecut pragul de 5%.

Acest lucru afectează mai ales creditele imobiliare luate pe termen lung, acolo unde ratele s-au modificat în sens negativ, adică au crescut foarte mult.

VIDEO: În urma presiunilor făcute de AUR, Adrian Chesnoiu anunță

Măsura de creștere de dobânzilor bancare practicate de BNR a fost luată pentru a se încerca a se ține în frâu inflația.

În timpul pandemiei s-au printat foarte mulți bani la nivel mondial, așa că și BNR a printat și ea ca să țină ritmul cu celelalte bănci ale lumii.

Multă minciună: Ucraina nu poate genera foame în lume deoarece ea nu

Practic statele și-au bătut joc de cetățeni și de antreprenori printând bani care s-au scurs repede spre companiile care sunt aservite politic, în timp ce restul au suportat costul devalorizării.

Atunci când masa monetară crește cu 10% dar nivelul economic se menține real la aceeași cotă, asistăm în realitate la o impozitare a celor care dispun de bani. Practic banii de pe piață se devalorizează cu 10%, deci fiecare cetățean, antreprenor care a reușit să pună ceva deoparte deoarece este serios, pierde 10% din valoarea reală, adică dă 10% către factorul politic.

George Simion îl face praf pe Marcel Ciolacu: PSD e responsabil 

Inflația este în realitate o formă de impozitare a celor care nu folosesc banii pentru a face investiții. Rolul banilor este acela de a putea asigura schimburile de bunuri și servicii între membrii societății. Rolul banilor nu este acela de a-i pune deoparte deoarece în acest fel am fi nevoiți în mod permanent să printăm noi sume care să asigure schimburile din economie.

ANALIZĂ. PSD abandonează muncitorii în favoarea AUR

Inflația permanentă reprezintă un fenomen complex.

Prețul la motorină continuă să crească în ciuda promisiunilor 

Așa se face că astăzi am ajuns în situația în care dobânzile au devenit foarte mari, peste posibilitățile românilor de a le mai putea plăti. În multe din cazuri ratele aproape că s-au dublat.

Turcia trântește ușa în nas alianței NATO – Nu vrea baze militare 

BNR dorește să extragă de pe piață banii aruncați fără discernământ în pandemie ca să poată împrumuta statul român. Statul român nu este unul sustenabil deoarece plătește pensii speciale foarte multe.

Venitul de europarlamentar al lui Rareș Bogdan este de 43 000 de euro

România plătește pensii speciale de peste 2 miliarde de euro în fiecare an. Acestea în realitate nu sunt pensii ci privilegii deoarece pensia se referă la o muncă prestată și ale căror beneficii se văd mai încolo. Ori pensiile speciale sunt date în general unor clase privilegiate apropiate partidelor politice și către politicieni. Ei sunt principalii beneficiari ai acestor pensii speciale care nu mai lasă deloc loc de investiții.

Guvernul PSD-PNL anunță noi taxe pentru firme.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button