EXTERNE

Apple NU mai este cea mai mare companie din lume. Cine i-a luat locul

Fotografie creată de thiago japyassu, de la Pexels

Apple a fost depăşită în ceea ce priveşte valoarea de piaţă şi nu mai este cea mai mare companie din lume. 

Gigantul petrolier Saudi Aramco depăşeşte Apple şi devine cea mai mare companie din lume în funcţie de valoarea de piaţă. Acţiunile gigantului saudit, plus 30% în 2022.

După un raliu de 29,25% în 2022, gigantul petrolier Aramco din Arabia Saudită a depăşit Apple în ceea ce priveşte capitalizarea şi a devenit cea mai valoroasă companie la nivel mondial, conform seekingalpha.com, citat de Ziarul Financiar.

Valoarea de piaţă a societăţii este de circa 2.500 de miliarde de dolari, cu puţin peste capitalizarea Apple, scrie Mediafax.

Acţiunile Apple, în scădere

Acţiunile producătorului iPhone-urilor au scăzut cu 15,7% de la începutul anului. Chiar dacă gigantul american a raportat rezultate puternice şi a oferit estimări solide pentru perioada următoare, evoluţia pe bursă a fost afectată de un selloff la nivelul acţiunilor de tip „growth” din industria tech.

Analiştii se aşteaptă ca Apple să înregistreze un profit net per acţiune (EPS – earnings per share) de 6,15 dolari în anul fiscal 2022 şi să raporteze venituri totale de 100 de miliarde de dolari.

Saudi Aramco a anunţat venituri de 32 de miliarde de dolari în T4/2021, când preţul bariului de petrol era cu circa 5 dolari sub nivelurile actuale, iar producţia era mai scăzută.

Timp de doi ani, investitorii au discutat despre „câştigătorii pandemiei” din sectorul tech. Totuşi, scăderea numărului de investiţii în energie din timpul crizei sanitare a dus la o lipsă considerabilă de petrol, gaze, cărbune şi capacitate de rafinare, determinându-i astfel pe unii analişti să considere că sectorul energetic ar putea fi „cel mai mare câştigător al pandemiei”.

UE acuză Apple că abuzează de poziție dominantă în modul în care gestionează Apple Pay

Comisia Europeană a acuzat Apple că restricționează accesul rivalilor la tehnologia din spatele sistemului său de plăți mobile Apple Pay, în timp ce își intensifică investigațiile cu privire la presupusele încălcări ale normelor antitrust ale UE.

UE a anunțat luni că a trimis către Apple o declarație de obiecțiuni, care detaliază modul în care compania a abuzat de poziția sa dominantă pe piețele portofelelor mobile pe dispozitivele iOS. CITEŞTE MAI MULTE AICI

  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

 » Vezi tot articolul

Related Articles

Back to top button