EXTERNE

Risc major cu inflația care tot crește. Coșea: Atenție mare! Planeta a fost aruncată cu 20-25 de ani în urmă

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Mircea Coșea a vorbit despre riscurile la care suntem supuși din cauza problemelor economice și geopolitice.

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat că preţurile de consum în luna aprilie 2022 comparativ cu luna martie 2022 au crescut cu 3,7%. Rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 este 13,8%, conform INS. De la începutul anului, inflația a crescut cu aproape 8%, iar în ultima lună efectiv a bubuit! ”Rata inflaţiei de la începutul anului (aprilie 2022 comparativ cu decembrie 2021) este 7,9%” mai anunță sursa citată (citește mai mult AICI).

Redacția DC News l-a contactat pe Mircea Coșea pentru a vorbi despre riscurile care pot fi generate din creșterea inflației:

„Dacă inflația crește și mai mult decât atât se pune în pericol stabilitatea socială. Or, stabilitatea socială într-o țară care este la 30 de kilometri față de un război este un lucru foarte important. Dacă în țară nu ai stabilitate, dacă începe să fie o inflamare socială, te poți aștepta la orice. Oamenii sunt foarte atenți la fel de fel de semnale false de bunăstare pe care le poate da cine știe ce forță politică, iar până la urmă va duce la o destabilizare profundă. Asta va pune în pericol stabilitatea națiunii române, în condițiile în care avem fel de fel de probleme care țin de reînvierea unor vechi probleme de natura Evului Mediu, cum este cântarea de imnuri în condiții în care nu se cere așa ceva. E o situație de criză în care rapiditatea luării unor decizii devine esențială.“, a explicat Mircea Coșea.

CITEȘTE ȘI    –    EXCLUSIV  Inflația a ajuns la 13,8%. Coșea: În viitoarele luni, populația nu va mai avea bani. Trebuie luate, acum, măsuri concrete

„Planeta a fost aruncată cu 20-25 de ani în urmă“

„Situația în care noi am intrat e o situație care aruncă întreaga planetă cu 20-25 de ani în urmă. Succesele pe care credeam că le avem în modernizare, în informatizare, rămân niște deziderate. Acum ne întoarcem la elementele primare ale economiei care înseamnă dezvoltarea extensivă, adică mai multă energie făcută din materii prime care nu mai erau la modă, cum e cărbunele, prin lungirea perioadei de muncă, pentru că se discută despre ieșirea la pensie mai târziu ca urmare a faptului că nu ai productivitate. Este o revenire într-o situație pe care o credeam depășită. Iată că nu și nu știm nici finalul, pentru că menținerea pe termen mai lung a războiului din Ucraina înseamnă intrarea într-o perioadă în care se schimbă raportul dintre forțe între principalele activități economice ale planetei.

Încep să apară din nou cheltuielile cu înarmarea, urcându-se pe primul loc în cheltuielile planetei, lăsând în urmă cheltuielile de îmbunătățire a mediului, a condițiilor de trai din punct de vedere ecologic, al irigațiilor și crizei apei. Toate astea rămân în suspensie și cheltuim bani cu armata“,

 » Vezi tot articolul

Related Articles

Back to top button