ANALIZE

Siemens Energy a lansat o ofertă de 4,05 miliarde de euro pentru participaţii minoritare la divizia de turbine eoliene aflată în dificultate Siemens Gamesa

Siemens Energy a lansat o ofertă de 4,05 miliarde de euro pentru preluarea unor participaţii minoritare la divizia de turbine eoliene aflată în dificultate Siemens Gamesa, în speranţa de a elimina o structură de proprietate complexă care a afectat acţiunile sale, transmite Reuters.

Oferta de 18,05 euro pe acţiune este mai mare cu 27,7% faţă de ultimul preţ de închidere neafectat al Siemens Gamesa, listată în Spania, de 14,13 euro, consemnat pe 17 mai, şi mai mare cu 7,8% faţă de preţul de închidere de vineri.

Siemens Energy s-a confruntat cu o presiune din ce în ce mai mare a acţionarilor pentru a obţine controlul total asupra Siemens Gamesa, la care deţine o participaţie de 67% moştenită în urma unei separări de fosta companie mamă Siemens.

În pofida acestei participaţii, Siemens Energy nu a reuşit să exercite o influenţă semnificativă pentru a face faţă întârzierilor produselor şi problemelor operaţionale la Siemens Gamesa, care a emis trei avertismente de profit în mai puţin de un an.

”Este esenţial ca situaţia care se deteriorează la SGRE să fie oprită cât mai curând posibil, iar repoziţionarea care creează valoare să înceapă rapid”, a declarat Joe Kaeser, preşedintele consiliului de supraveghere al Siemens Energy.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

 » Vezi tot articolul

Related Articles

Back to top button