ANALIZEOPINII

După ce au crescut salariile primarilor, a venit și rândul consilierilor premierului. Pensionarii să mai rabde

Guvernul României face zilnic gesturi care îi ofensează pe români. Pe de o parte recunoaște că viața este grea, că prețurile au luat-o razna și cer cetățenilor să fie răbdători și solidari, pe de cealaltă parte politicienii se comportă ca și o castă privilegiată care își oferă drepturi pentru simplul motiv că poate și deține această putere.

Așa este cazul majorării salariilor primarilor când s-a oferit un spor de 10%, adică în medie fiecare primar a primit câte 700 de lei. Opinia publică a fost revoltată la acel moment deoarece primarii câștigă cu mult mai bine decât restul românilor dar corupția , birocrația și incompetența este în floare pe toate palierele.

Au încercat atunci să majoreze și salariile la parlamentari însă opinia publică a reacționat dur și au bătut înapoi. Parlamentarii au peste 10.000 de euro bani alocați pentru funcționarea cabinetului.

În timp ce 1 milion de bătrâni supraviețuiesc cu o pensie de doar 1.000 de lei pe lună, guvernanții, adică PSD, PNL și UDMR au mai decis încă o majorare, de această dată pentru consilierii care lucrează în cabinetul premierului. De această dată majorarea este de 15%. Sumele de bani câștigate la cabinet sunt foarte mari, zeci de mii de lei în fiecare lună, la care se adaugă și alte privilegii. Premierul a avut grijă ca apropiații lui să nu sufere de criza economică, de inflație, de majorarea excesivă a prețurilor.

În timp ce vorbesc despre bătrânii țării și le promit majorări de pensii care mai de care mai mari, această măsură se amână dar în schimb își oferă lor mai mulți bani.

Related Articles

Back to top button