ANALIZE

Guvernul impozitează pe români și companiile românești prin INFLAȚIE. Se printează bani fără acoperire

Guvernele României nu colectează doar taxe și impozite. Atunci când au nevoie bagă mâna direct în buzunarele românilor și ale companiilor românești și iau atât cât este nevoie ca să acopere cheltuielile mari de la bugetul de stat.

Peste 93% din cheltuielile statului român sunt cheltuieli fixe pentru pensii, salarii și cheltuieli administrative necesare funcționării. Doar 7% din bugetul de stat se duce spre zona de investiții, adică mult prea puțin.

Statul român bagă mâna în buzunarele românilor. Acest lucru se face prin inflație, adică prin generarea de monedă fără acoperire economică. Statul crește artificial masa monetară pentru a-și acoperi cheltuielile, lucru care determină în cele din urmă creșterea prețurilor la bunuri și servicii.

Dacă statul ar lua din conturile bancare ale fiecărui român câte 10% în fiecare an cu siguranță că am ieși în stradă. Pentru ca românii să nu priceapă ce se întâmplă politicienii preferă să genereze 10% masă monetară fără acoperire, devalorizând astfel cu 10% banii aflați în posesia cetățenilor și companiilor românești.

Ar fi fost bine ca această inflație să fie dusă spre zona de investiții, spre proiecte majore de infrastructură sau producție, însă sumele se duc pentru plata pensiilor speciale, pentru plata subvenției publice acordate partidelor politice, pentru plata celor jumătate de milion de angajați la stat care sunt subordonați partidelor politice.

Deci creșterea de masă monetară nu este folosită strategic, masa monetară se duce spre salarii și pensii, adică spre consum, dar consumul este bazat pe importuri, adică se creștere datoria externă și deficitul comercial.

În anul 2019 masa monetară era undeva la puțin peste 400 de miliarde de lei. Astăzi aceasta este la nivelul de 600 de miliarde de lei. Vorbim practic despre o creștere bruscă, în numai doi ani, de 50%. Sigur că acest lucru s-a văzut pe piață prin creșterea bruscă a prețurilor.

Deci nu războiul din Ucraina, nu criza energetică și nu Uniunea Europeană sunt de vină pentru că statul român a determinat creșterea prețurilor la produse și servicii.

În această perioadă economia nu a crescut cu 50% și nici nu avea cum deoarece criza sanitară a închis țara.

În anul 2021 , pe când Orban și apoi Cîțu se lăudau că statul român se împrumută la dobânzi de 0%, în realitate ne aflam în insolvență, cu bugetul de stat fără surse de finanțare și conturile statului goale. Prin mila BNR s-a crescut masa monetară și cu ajutorul băncilor comerciale statul român a fost împrumutat cu masa monetară generată de BNR.

În realitate prin politica monetară a fost salvat statul român de la o incapacitate de plată din care nu ne mai reveneam nici în 10 ani.

În ultima lună masa monetară a crescut din nou cu aproape 5 miliarde de lei, adică 1 miliard de euro. Se observă iar o intensificare a problemelor statului român pe final de an, așa că se emit titluri de stat iar băncile le cumpără.

Dar aceasta nu este o soluție, unica soluție o reprezintă reducerea cheltuielilor statului român. Avem prea mulți angajați care sifonează bugetul de stat. Aproximativ jumătate de milion de salariați provin din interiorul celor două partide politice care guvernează România.

PSD și PNL reprezintă principala problemă. Prin această strategie țara este ținută în sărăcie pentru ca politicienii să aibă control asupra resurselor statului și să fie ei bogați. Votanții celor două partide sunt angajați la stat, deci ele nu pot face reformele necesare deoarece sunt beneficiarii sistemului.

Ei crează în primării, în instituțiile centrale și în cele descentralizate multă birocrație și corupție.

România are nevoie de un stat suplu, de un stat cu o birocrație redusă, de un stat care să nu se mai afle sub un control politic.

Related Articles

Back to top button