ECONOMIE

O companie din energie poate vinde 10% din ceea ce producem către exterior, deși avem un deficit de 15%

România are un deficit mediu de energie electrică de aproximativ 15%.

Acest deficit nu a apărut ca urmare a creșterii activelor de producție, adică ca urmare a unei nevoi mai mari, deficitul a apărut datorită închiderii activelor de producție a energiei electrice.

În acest fel în doar câțiva ani de la exportatori de energie am ajuns în situația de importatori.

Tinmar Energy a semnat contracte de export de energie electrică în Serbia în anii 2023 și 2024, tot cu o firmă din grup.

Cantitățile care pot fi exportate sunt uriașe, iar Tinmar, care are cumpărate cantități de energie din România cu livrare anii viitori la preț mic în trecut, poate face bani frumoși chiar și în condițiile taxării aspre a exporturilor, la prețurile de acum.

Bonus: firma poate primi iarăși energie ieftină la preț plafonat pentru a o vinde clienților din România, cel puțin în teorie. Totul este perfect legal.

În zona de energie se pot face bani frumoși și fără prea mult efort. Băieții deștepți din energie nu au construit unități de producție, așa cum ar trebui, ei doar cumpără energie electrică ieftină de la firmele cu capital de stat și apoi vând energia scumpă către români. Practic firmele din energie sunt simpli intermediari.

Related Articles

Back to top button