ANALIZEECONOMIEINVESTITII

Cutremurul din Turcia poate exploda prețul la oțel – beton. România nu mai produce absolut nici o bară, locuințele noi se vor scumpi

Cutremurul din Turcia s-ar putea să producă un cutremur pe piața construcțiilor și în România.

Specialiștii așteaptă să se întâmple acest lucru deoarece guvernul turc a anunțat lansarea unui amplu program de reconstrucție a clădirilor ce s-au prăbușit în timpul cutremurului.

Acest lucru înseamnă o nevoie mai mare de oțel beton, un produs de construcție absolut necesar pentru structura de rezistență a clădirilor etajate.

La acest moment nevoia de oțel beton a României este de 1,5 miliarde de kilograme pe an. Cantitatea este una impresionantă și toată provine din import. De ce? Deoarece guvernele României au distrus industria metalurgică și au permis ca toate unitățile de producție să fie închise.

Marile fabrici ale României, cele care asigurau nevoile țării, au fost vândute pe nimic și apoi închise de către noii cumpărători. Fiind în complicitate cu factorul politic, adică cu politicienii de la PSD și de la PNL, cumpărătorii au avut un singur scop: închiderea industriei naționale.

Acest lucru s-a realizat cu succes însă România trebuie astăzi să importe toată cantitatea de oțel beton.

Puteri străine, precum Rusia, au avut interesul direct să distrugă economia României. Acest lucru s-a făcut ușor datorită unor politicieni ieftini care și-au văzut doar de propriile interese.

Așa se face că importurile făcute de economia țării depășesc 1 miliard de euro în fiecare an, dar este de așteptat ca suma să crească. România are nevoie de mai mult oțel beton pentru a implementa proiectele asumate prin PNRR, însă prețul oțelului beton va crește la nivel european.

Cutremurul din Turcia va duce la o penurie de oțel-beton. România importă cantități impresionante de oțel beton din Turcia și Bulgaria, ori cele două state vor rămâne fără suficientă cantitate pentru a mai putea asigura și exporturile.

Related Articles

Back to top button