ANALIZE

De la promisiuni la realitate: Cum a eșuat clasa politică în protejarea viitorului României?

România se confruntă cu o adevărată criză demografică, o tragedie care a pus la grea încercare viitorul națiunii. În urmă cu doar zece ani, țara vibra de speranță cu 100.000 de nou-născuți în primele șase luni ale anului. Astăzi, cifra a scăzut dramatic la doar 70.000. Dar cum a ajuns „grânarul Europei” să sufere de o asemenea secetă demografică?

Răspunsul trist și simplu este eșecul cronic al clasei politice.

De-a lungul anilor, politicienii români s-au preocupat mai mult de propriile interese și de jocurile de putere decât de nevoile reale ale populației. Educația, sănătatea și infrastructura, aspecte vitale pentru dezvoltarea unei națiuni, au fost ignorate în favoarea altor priorități. Rezultatul este o generație întreagă de tineri care se simt abandonată și lipsită de speranță.

Numărul în creștere al copiilor născuți de români în străinătate este o altă lovitură dată de indolența politică. Acești copii, care ar fi trebuit să crească pe pământul natal, sunt aduși pe lume în alte țări din cauza lipsei de oportunități și a condițiilor precare din România. Părinții lor au ales să plece în căutarea unui viitor mai bun, departe de promisiunile goale ale politicienilor.

Este timpul ca clasa politică să se trezească și să își asume responsabilitatea. România nu își poate permite să-și piardă viitorul. Fiecare copil care nu se naște aici, fiecare tânăr care alege să plece, reprezintă o pierdere enormă pentru națiune. Este nevoie de lideri care să pună nevoile populației pe primul loc și să acționeze în consecință. Până când acest lucru se va întâmpla, vom continua să suferim consecințele tragice ale neglijenței și indiferenței politice.

Related Articles

Back to top button