ANALIZE

PSD și Ciolacu aleg calea deficitului – Datoria României la cote alarmante

Ministerul Finanţelor a împrumutat, luni, 673,7 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 62 de luni şi un randament mediu de 6,68% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României informează Agerpres.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna august 2023, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 4,6 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 645 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 5,245 miliarde de lei, este cu 645 milioane lei mai mare faţă de cea care a fost programată în iulie, de 4,6 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 953,7 milioane de lei. Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni

Related Articles

Back to top button