OPINII

Marius Lulea despre statul român: „Cancerizat de nepotism și incompetență”

Au trecut 34 de ani, este România un stat mai puternic sau unul eșuat?

După 1989 nomenclatura comunist-securistă care l-a executat pe Nicolae Ceaușescu a pus mâna pe țară.

În naivitatea noastră am crezut că va veni o schimbare reală, că vor apărea oameni noi, că sistemul de piață va fi unul liber iar democrația va prima.

Cei care au ținut pe români în întuneric înainte de 1989 au știut să facă acest lucru și după, de această dată folosind și alte mijloace. Presa a fost și este în continuare aservită sistemului, economia este controlată de stat și se mimează piața liberă, dacă ești omul lor primești credite ieftine, îți obții repede avizele și primești în stăpânire o porțiune din piață.

Când nu mai răspunzi la comenzi și consideri că ți se cuvine ești pe loc executat.

Fostul PCR și securitatea s-au transformat în actualul sistem de partide politice și s-a mimat democrația. Tot timpul românii au înlocuit pe ai lor cu ai lor.

Industria Românească a fost distrusă. Ca să justifice această crimă împotriva națiunii au spus că era depășită, uzată moral, lucru neadevărat. Fabricile lui Ceaușescu fuseseră cumpărate cu licență în ultimii 20 de ani din lumea occidentală. În realitatea totul a fost un jaf generalizat în care structurile infracționale organizate în partidele politice au delapidat avuția națională.

Propaganda lor îi minte pe români că e mai bine, că avem PIB-ul mai mare. Astăzi nu avem economie, nu avem industrie, astăzi totul se bazează pe consumul produselor străine și pe credite interne și externe. Nu doar țara este datoare ci fiecare dintre noi. Se mimează bunăstarea și manipulatorii nu spun că astăzi avem alte tehnologii, că sunt state în lume cum ar fi China sau Dubai și care erau în urma României iar astăzi sunt mult peste.

Peste 5 milioane de români au fugit în pribegie. Doar Siria și Ucraina au avut o experiență similară dar aceste state s-au aflat în război.

Educația a fost pusă la pământ. S-a renunțat la tot ce era bun și s-a instituit un sistem de reforme permanente care au prăbușit sistemul de învățământ. Astăzi educație nu se mai face la școală, sistemul de meditații parazitează școala, ai bani, faci Școală, nu ai bani, Dumnezeu cu mila.

Sănătatea este doar pentru unii. Medicii de familie au ajuns simple secretare care scriu trimiteri și rețete, spitalele sunt căpușate de angajați, dacă dai șpagă trăiești, dacă nu, șanse mici. Sistemul public de sănătate este parazitat, aici se fac analizele și operațiile complexe dar banii se încasează de multe ori în privat.

Statul la moment este cancerizat. Oamenii buni care știau să țină o țară au fost înlocuiți cu oameni de partid pe măsură ce se pensionau. La fiecare profesionist plecat s-a adus un om de partid, o persoană care în mediul privat nu a reușit, dar a găsit prin partide calea perfectă pentru a putea ajunge dincolo de locul un merita să fie pe baza competențelor.

Majoritatea celor aduși de partide sunt idioți, iar aceștia au ajuns acum să fie peste tot, din Educație, sănătate și până în administrație, armată sau poliție.

De școli , spitale, drumuri sau utilități nici nu mai are rost să discutăm, investițiile nu țin ritmul cu nevoile locale și dezvoltarea globală. Suntem în lumea a treia, state din Africa și America de Sud sunt mult peste noi.

Statul a devenit și dușmanul antreprenorilor și angajaților din mediul privat. Peste tot ți se pun piedici, ți se cer bani, simți cum fiecare instituție din România este împotriva ta. Majoritatea celor care au fost aduși de către partide în instituțiile publice privesc pe români cu dispreț, cu ură. Un român muncitor când intră într-o primărie se simte precum „chiaburul” fugărit de sovietici. Astăzi dacă muncești cinstit pentru ei ești „prost”.

Oficial 1,3 milioane de români sunt angajați la stat, neoficial trebuie să adunăm aici asistații sociali, angajații din firmele și structurile subordonate precum și cei din firmele de partid, acele firme care niciodată nu reușesc să finalizeze lucrările începute sau le fac de mântuială. Acest lucru face ca jumătate din populația activă să fie legată într-o formă sau alta de partidele politice.

La fiecare ciclu de alegeri ești convins să nu vii la vot, că nu sunt soluții, că toți sunt ca ei. Pentru acest lucru au inventat partide și personaje care să bruieze tot ce ar putea apărea bun din societate. Cum se ridică cineva este repede înconjurat de oamenii sistemului și dus într-o anumită direcție sau distrus. Fiecare român care nu vine la vot dublează puterea votului oamenilor de partid. Pentru ei votul este important, este vorba despre menținerea funcțiilor, a contractelor, de acest lucru depinde bunăstarea lor.

Anul 2024 este un an de cumpănă. Românii trebuie să decidă dacă continuă să se mintă sau vor face cu adevărat schimbarea.

Related Articles

Back to top button