ECONOMIE

AUR cere 2% pe cifra de afaceri până la 5 milioane de euro. Oricum sunt taxe mari pe muncă

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), condusă de George Simion, a venit cu o nouă inițiativă: impunerea unui impozit de 2% pe cifra de afaceri pentru companiile cu venituri anuale de până la 5 milioane de euro. Această propunere este justificată de partid prin necesitatea de a reduce sarcina fiscală pe munca și de a stimula creșterea afacerilor mici și mijlocii.

„În prezent, taxele mari pe muncă sufocă inițiativa privată și împiedică dezvoltarea economică”, a declarat Adrian Axinia. „Prin introducerea unui impozit de 2% pe cifra de afaceri pentru companiile mai mici, dorim să oferim un stimulent real pentru antreprenori și să susținem creșterea economică.”

Această măsură vine în contextul în care AUR a cerut recent reducerea numărului de instituții de stat și a propus limitarea salariilor în sectorul public, subliniind angajamentul partidului pentru eficientizarea administrativă și susținerea mediului de afaceri.

Propunerea AUR de a impune un impozit de 2% pe cifra de afaceri a fost întâmpinată cu reacții mixte. Unii experți economici și reprezentanți ai mediului de afaceri au salutat inițiativa ca fiind un pas pozitiv către un regim fiscal mai favorabil pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Related Articles

Back to top button