ECONOMIE

Din 2025 primării primesc pensii speciale. Legea PSD

Coaliția sărăciei PSD-PNL este criticată de români pentru deciziile sale privind bugetarea. Unul dintre cele mai controversate aspecte a fost alocarea de fonduri pentru majorarea salariilor primarilor, în timp ce medicii de familie se confruntă cu scăderea bugetului destinat sănătății.

Acest fapt vine în urma unei serii de decizii discutabile ale guvernului, inclusiv neglijarea finanțării salariilor pentru peste 4.000 de medici rezidenți. În încercarea de a rezolva această problemă, guvernul a propus reducerea bugetului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), afectând direct fondurile pentru cabinetele medicilor de familie.

Criticii susțin că această mișcare evidențiază o distribuție inechitabilă a resurselor și o lipsă de prioritizare a sectorului sanitar, care este esențial. Această situație a stârnit nemulțumiri în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății, care se simt neglijați în favoarea unor decizii politice ce favorizează alte sectoare.

Reprezentanți ai comunității medicale subliniază că această alegere a guvernului sărăciei PSD-PNL afectează calitatea îngrijirii medicale și accesul pacienților la servicii esențiale de sănătate. În plus, se tem că aceste tăieri bugetare vor avea un impact negativ pe termen lung asupra sistemului de sănătate din România.

Related Articles

Back to top button